Ik Weet Niet Wat Ik Wil Klant

De Ik Weet Niet Wat Ik Wil Klant 
Via een andere kutklant kwam deze gast binnen. (Dat is al een slecht teken.) Via Facebook maakte hij heel erg duidelijk dat hij klaar was voor een PR aanpak. Het eerste gesprek was al te moeilijk om echt af te spreken. Hij zou zijn doelgroepen en doel op papier zetten. Afspraak 2 zou eindelijk live zijn. Zijn samenwerkingspartner kwam niet opdagen en hij wist al niet meer wat hij wilde qua doelgroepen. Ik heb geprobeerd uit te leggen wat mijn vak is, maar ook dat bleek niet te blijven hangen.

Case
In een moeilijk volgende communicatie werd het beeld niet beter. Hij wist niet wat hij wilde. Alles wat hij op papier ging zetten ”vergat” hij of ”lukte niet”. Wat hij wilde werd maar niet duidelijk. Ik kan wel blijven uitleggen wat pr, marketing en communicatie is, maar goed opdrachtnemerschap begint met goed opdrachtgeverschap.

Het werd hem ook niet duidelijk dat het ophappen van mijn tijd met stomme pr vragen (daarvoor heb ik een blog: http://www.prgoeroe.nl) geld kost. Uiteindelijk belde hij – zonder te kiezen wat hij wilde wat ik zou doen – nog maar een paar keer. Geen idee waarom? En vooral geen idee met welk doel? Ik heb hem gezegd dat hij zijn free-time allang voorbij is en dat hij kan opsmurfen. Okay, met iets minder vriendelijke woorden.

Hoe Je Dit Kunt Oplossen
Hij had het al heel snel over dat hij bang was als ”kutklant” te eindigen. Frappant, want voila het is hem gelukt. De volgende keer doe ik na 1 gesprek direct een voorstel. En wanneer hij niet hierop ingaat zet ik de teller aan. Ik wil best uren praten om plannen duidelijk te krijgen, maar wel tegen betaling.

Hoe Kom Je Hier Vanaf?
Hoe je er vanaf komt, is bij de ik-weet-niet-wat-ik-wil-klant niet gemakkelijk. Ze blijven in hun eigen troebele vissenkom zwemmen. Blijven zwammen over hun zogenaamde plannen. Blijven bellen en blijven mailen. 

Ze verdwijnen eindelijk! zodra ze erachter komen dat jij nu eenmaal geld kost. En je ze daar vaak aan blijft herinneren. 

Hoeveel Tijd Kost Deze KutKlant? V V V V
Hoeveel Geld Kost Deze KutKlant? V
Hoeveel Energie Kost Deze KutKlant? V V V V