De Ik Denk Dat Je Gratis Werkt Zonder Dat Ik Iets Terug Geef Klant

De Ik Denk Dat Je Gratis Werkt Zonder Dat Ik Iets Terug Geef Klant Via een seminar ontmoette ik een nieuwe cliënt. Vriendelijk vertelde ik haar over mijn werk als PR-agent. Ze vroeg direct door naar mijn klanten. Ik vertelde kort over een paar die goed met haar business matchte.

De Case
Niet veel later belde zij op voor een afspraak. In een meeting probeerde ik op sympathieke manier haar uit te horen. Uitgebreid vertelde ze waar ze naar toe wilde met haar bedrijf. Vervolgens pitchte ik wat ideeën. Een van die was ‘precies wat ze zocht.’ Ik zei haar het op papier te gaan zetten inclusief bijhorende ‘vergoeding’ vanwege het ‘werk’ dat daarvoor te verzetten moet worden.

Nadat een week later de offerte was ontvangen kreeg ik een boze email terug. De toon stond haar niet aan ‘omdat die totaal verschilde van het vriendschappelijke gesprek.’ Ze had het idee dat het werk vrijblijvend zou zijn kortom: gratis.

In haar hoofd is de wereld een speeltuin waar mensen lief en aardig zijn. Mensen horen haar ‘zo lief’ te vinden dat alles gratis voor haar is en zij vooral geen verantwoordelijkheid draagt. Een fatsoenlijk tegenvoorstel is nog nooit in haar opgekomen.

Hoe Je Dit Kunt Oplossen
Hoe kom je van een ik-denk-dat-je-gratis-werkt-zonder-dat-ik-iets-terug-geef-klant af? Vraag hem of haar een ‘ander’ tegenvoorstel te doen. Hier komen ze nooit op terug. Blijf vriendelijke tijdens elke ontmoeting en voel je vooral gevleid vanwege het idee dat je zo sympathiek overkomt.

Hoe Kom Je Hier Vanaf?
Deze klant wordt nooit een klant, ze komen nooit verder dan de offerte fase. Vraag geld en ze zijn weg.

Hoeveel Tijd Kost Deze KutKlant? V
Hoeveel Geld Kost Deze KutKlant? V V
Hoeveel Energie Kost Deze KutKlant? V V V

One comment on De Ik Denk Dat Je Gratis Werkt Zonder Dat Ik Iets Terug Geef Klant

  1. Gaetan zegt:

    Haha, mooi, herkenbaar ook. in zekere zin hoef je niet van ze af te komen want zoals je zelf al zegt: Het zijn geen klanten. Mijn strategie is om leads/suspects te vertellen wat mijn ideeen voor ze kunnen doen, de ideeen zelf bewaar ik voor een later stadium.

Comments are closed.