De Ik Denk Dat Ik Het Kan Maar Heb Het Niet In Me Klant

De Ik Denk Dat Ik Het Kan Maar Heb Het Niet In Me Klant
Ze kwam binnen met een air waar je al van achterover slaat en nam plaats. Het was op zich een goed verhaal. Ze vond dat ze duidelijk alles in zich had het te maken, maar het ‘wilde’ nu eenmaal niet. Ze had naar haar idee alles geprobeerd, maar ze wist niet waarom het ‘niet lukte.’

Case
In een moeilijk te sturen gesprek kwam zij langzaam maar zeker beter in beeld. Ze had behoorlijk wat ervaring en vond dat ze daardoor aan optredens zou moeten komen. Ze wenste niet iemand anders’ nummers te zingen (mogelijkheid tot covers uitgesloten). Nummers schrijver voor anderen kon alleen maar als ze diegene aardig genoeg vond (de mogelijkheid naast zingen was geld verdienen aan muziek uitgesloten).

Ze aasde op mij in een managersrol – waar ik absoluut niet in geïnteresseerd was. Uiteindelijk kwamen we er ‘gezamenlijk’ op dat we op zoek moesten naar een manager voor haar. Deze zou haar uitstekend uit kunnen leggen dat wat zij nodig heeft het loslaten is van een behoorlijk stuk ego, een actief te gebruiken fitnessabonnement en a new haircut.

Een week later had ze de offerte met een zeer schappelijk voorstel in haar brievenbus. Ik zou haar een bestand van belangrijkste managers aanleveren. Binnen 24 uur reageerde ze via een lange mail. Hierin vertelde ze dat ze niet van zo’n brief gediend was. Ze vond dat ik niet degene was die haar kon helpen. Ik had dan wel een undergroundhit gescoord en daarmee meer publicity behaald dan zij in haar gehele carrière, maar we lagen volgens haar gevoelsmatig ver uit elkaar. Ook voelde ze dat haar tijd ging komen, maar dan met iemand anders die haar wel ‘aanvoelde.’

Hoe Je Dit Kunt Oplossen
Zo’n klant van te voren voorkomen kan door duidelijk te maken dat jouw werk geld kost. Niet altijd is het mogelijk om voordat je in gesprek gaat het hier over te hebben. Ze blijven af en toe bestaan, maar je wordt er wel steeds beter in het herkennen van hen.

Hoe Kom Je Hier Vanaf?
Hoe je er vanaf komt, is bij de ik-denk-dat-ik-het-kan-maar-heb-het-niet-in-me-klant niet moeilijk. Ze verdwijnen zodra ze erachter komen dat jij nu eenmaal geld kost. Mail ze vooral dat het je ook vreselijk spijt dat je hen niet kan helpen. Maar – wees wel grondig en gooi ze uit je twitter/facebook en andere social media accounts.

Wanneer ze het niet hebben, wil je niet voor ze werken. En dan kun je altijd: bedanken voor de klus!

Hoeveel Tijd Kost Deze KutKlant? V
Hoeveel Geld Kost Deze KutKlant? V
Hoeveel Energie Kost Deze KutKlant? V V V V