De Ik Ben Niet Echt Klant

De Ik Ben Niet Echt Kant - Hij kwam binnen met een duidelijk promotievraag (leek het.) Aan de telefoon leek het een prima bedrijf met een prima verhaal. Tot de ontmoeting. De sportief klinkende
man zag er heel anders uit.

Case
In een weinig constructief gesprek kwam er een beeld naar voren. De man bleek al zijn geld in een franchiseformule te hebben gestopt. Hoe hij zijn rol als franchisenemer wilde aanpakken: hij had geen enkel idee. Bij de bespreking van de verdere mogelijkheden om geld te verdienen leken we iets te pakken te hebben. Hij kwam zelfs met een geweldig succesverhaal op de proppen. Vervolgens zei hij: ‘Dat is natuurlijk niet echt gebeurd, maar mensen vinden het een mooi verhaal en het spreekt ze aan.’

Daarna gaf ik het wel op, hij vertelde geen budget te hebben.Hoe durf je dan te komen ”shoppen” bij mij? Bij de AH moet je toch ook altijd afrekenen?

Hoe Je Dit Kunt Oplossen
Ik heb hem uiteindelijk aan iemand anders gekoppeld die aangaf hem wel wilde helpen met de side-mogelijkheden van zijn business. In dat gesprek kwam nog naar boven dat hij een uitkeringstrekker was, eigenlijk een baan zocht en nog een rij andere feiten. Vervolgens bleek ook hij met hem niet met respect om te gaan.

Hoe Kom Je Hier Vanaf?
Hoe je er vanaf komt, is bij de de-ik-ben-niet-echt-klant niet makkelijk. De start is duidelijk te maken dat jouw tijd geld waard is. Ondanks dat doen ze op een of andere manier alsof ze dat wel hebben. Daarna is het tijd veel vragen te stellen, en vooral heel erg vragen om een vooruitbetaling. Die hebben ze niet. Ze blijven wel veel bellen, mailen en aandacht vragen. 

Hoeveel Tijd Kost Deze KutKlant? V V V V
Hoeveel Geld Kost Deze KutKlant? V
Hoeveel Energie Kost Deze KutKlant? V V V V

 

One comment on De Ik Ben Niet Echt Klant

  1. Sandra Rake zegt:

    Lang leve de blocklists.. :-)

Comments are closed.